Educatie is een belangrijk item voor de Stichting Land Art Delft (LAD). Door verschillende educatie projecten te organiseren, wil LAD het besef van kunst, natuur en de geschiedenis van het gebied bij zowel kinderen als volwassenen vergroten.

Projecten

Landscape as a memory
Om de jeugd actief te betrekken bij het landschap en de kunstcollectie, heeft LAD een educatie project ontwikkeld. Het doel is om op die manier de jeugd te stimuleren de natuur te ontdekken door middel van kunst en om te herkennen hoe de mens de natuur heeft beïnvloed in de loop van de tijd.

Groepen leerlingen kunnen het landschap onderzoeken met een gids en/of een oefenboekje. (de ‘Kijkwijzer’). De Kijkwijzer bestaat uit verschillende oefeningen en vragen, waardoor de studenten op verschillende manieren de kunst kunnen interpreteren. De route is niet alleen om inzicht te krijgen in de kunstwerken, maar ook om de flora en fauna, die zo karakteristiek is voor dit Hollandse polderlandschap, te ontdekken. Het bezoek zal worden afgesloten met een creatieve activiteit waarmee de studenten kunnen aangeven wat ze gedurende de route hebben geleerd. Dit project kan aan elke leeftijdsgroep en aan het school studieprogramma aangepast worden.


Monument van de toekomst
Voor het project ‘Monument van de toekomst’ worden leerlingen aangemoedigd om na te denken over de toekomst en in het bijzonder over hun eigen rol die zij daarin spelen. Zij kunnen hun visie op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld door een gedicht, een rap, een brief, een korte film of een collage. Hun visie op de toekomst zal opgeslagen worden in bamboe stammen, die te samen het ‘Monument van de toekomst’ vormen. Bezoekers kunnen toegang krijgen tot deze berichten door middel van QR codes. Het Monument zal een plek zijn waar iedereen, jong en oud, geïnspireerd kan worden. De studenten kunnen terugkeren, misschien met hun eigen kinderen om te kijken of hun toekomstvisie werkelijkheid is geworden. Het Monument zal door blijven groeien doordat nieuwe generaties leerlingen vanuit alle hoeken van de wereld hun toekomstvisies er achter kunnen laten.


Rondleiding onder leiding van een gids
Wanneer u met een groep Land Art Delft wilt bezoeken kunt u een rondleiding boeken onder leiding van een gids. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost €60,- (max. 20 personen).
Wilt u meer informatie over de educatie projecten? Neem contact op met Land Art Delft via mail (info@landartdelft.nl) of via telefoonnummer: 015-2565589

email